Branson setter de ansatte først

- Innen Virgin-konsernet kommer de ansatte i førsterekke, skriver Richard Branson i en kronikk i New York Times.

Virgin-gründer Sir Richard Branson. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Børs

- Det handler om sunn fornuft. Om dine ansatte er glade og motiverte, blir mest sannsynlig kundene dine det samme. Det øker selskapets sjanser for å selge mer og tjener mer, skrev Virgin-sjef og forretningsguru Richard Branson i en kronikk i New York Times.I andre rekke kommer kundene og deretter selskapets aksjonærer, ifølge Branson.Han har selv fulgt dette prinsippet helt siden han åpnet sine første plateforretninger på 1960-tallet.- Det kan være vanskelig med å fokusere på medarbeidere når selskapet vokser, men det er verdt innsatsen, skriver Branson.

Nyheter
Børs