- Dette er verst tenkelig scenario for REC

Mandag falt solselskapet REC under 10 kroner for aller første gang. Analytiker ser for seg den absolutte bunn for aksjekursen. - Jeg tør ikke shorte REC nå, sier han.

Børs

Renewable Energy Corp. falt første gang noen sinne under 10 kroner mandag. Aksjen endte ned 3,07 prosent til 9,94 kroner.Analytiker Tor Klaveness i Warren Securities, som har operert med salg på aksjen siden november 2010, er fortsatt negativ til solselskapet men sier han nå ikke lenger tør å shorte verdipapiret, skriver TDN Finans.Warren Bank tror aksjen kan falle helt ned til 7-8 kroner, men at dette vil være et verst tenkelig scenario.- Jeg tror markedet vil være trått i minst noen kvartaler til, og 2012 i sin helhet kan også bli svært vanskelig. Lagrene stiger og i den seneste tiden har vi også sett at silisiumsprisene har falt til rett over 50 dollar pr kilo. Dette tynger nok REC spesielt. Det er stort overtilbud og prisene bare fortsetter å falle, sier han.Klaveness tror deler av REC ikke har noen som helst fremtid.- REC kommer til å ha silisium som kjernevirksomhet fremover. REC Wafer har dessverre ikke noe fremtid tror jeg. Celler og paneler kan også få det tøft, selv om dette er litt mer åpent, sier analytikeren.Han opererer for tiden med salg på REC og har kursmål 11 kroner.

Nyheter
Børs