Dumpet alle Sevan-aksjene - med tap

Sevan-gründer Jan Erik Tveteraas trakk seg som styremedlem i kriseaktøren og dumpet likegodt alle aksjene han satt på i selskapet - med tap. Flere andre store aktøren rømte også fra den synkende baljeriggen.

Jan Erik Tveteraas Foto: Finansavisen
Børs

Sevan-gründer Jan Erik Tveteraas kvittet seg nylig med vervet som styremedlem i riggkatastrofen. Han var også toppsjef i Sevan Drilling.Ferske oversikter over de 30 største aksjonærene i en rekke Oslo Børs-selskaper viser at han i forrige uke lempet alle Sevan-aksjene han satt på over bord. I følge Finansavisen ble aksjene solgt med tap.Les også: Aksjene de store fiskene handler iPå oversikten som ble publisert forrige uke var Tveteraas' Supernova 28. største aksjonær med 2,99 millioner aksjer. Nå er han ikke å se på listen i det hele tatt.Sevan-gründeren har tidligere oppgitt at aksjene kostet ham rundt 20 millioner kroner. Da han solgte i forrige uke fikk han trolig ikke mer enn 2,3 millioner kroner for dem.Listen over aktørene som forsvant helt ut av Topp 30 i Sevan Marine forrige uke inneholder inkludert Tveteraas' Supernova hele 11 navn. Disse solgte til sammen 60 millioner aksjer.Blant de som kastet kortene i Sevan finner vi Clearstream Banking, Varma Mutual Pension Insurance, KLP Norge Aksje Norge indeks, Morgan Stanley, Bank of New York Mellom og UBS AG London Branch.27. mai ble det klart at Jens Ulltveit-Moe, gjennom sitt selskap Umoe Shipping & Energy, hadde kjøpt 26,5 millioner aksjer i Sevan Marine. Til kurs på rundt 50 øre tilsa det ved innkjøp en investering på beskjedne 14 millioner kroner.Kjøpet tilsvarer fem prosent av aksjene i selskapet.

Nyheter
Børs