Han vil påvirke Oslo Børs torsdag

Federal Reserve melder om dårligere vekst enn tidligere antatt og børsene i både Wall Street og Asia falt kraftig. Vil Oslo Børs åpne ned?

Sentralbanksjef i USA, Ben Bernanke - Foto: Scanpix
Børs

Onsdag møtte Ben Bernanke pressen etter møtet i styringskomiteen til Federal Reserve. Budskapet var hovedsaklig delt i to: Veksten blir dårligere enn tidligere antatt og de kvantitative lettelsene (QE1 og QE2) skal avsluttes.FED venter nå mellom 2,7 og 2,9 prosent vekst i BNP inneværende år, mot forventningen fra april på 3,1-3,3 prosent. Bernankes tale senket Wall Street onsdag, og fører også til nervøs Asia-stemning torsdag.- FEDs nye estimater serverer oss ikke noe sjokk, men samtidig er det klart at veksten blir lavere enn man tidligere har ventet og dette kan nok komme som en skuffelse på mange i markedet, uttaler Tim Schroeders hos Pengana Capital Ltd. til Bloomberg.I forkant stengte Oslo Børs ned 0,88 prosent til 414,46. Det ble totalt omsatt aksjer og verdipapirer for beskjedne 4,02 milliarder kroner.Oljeprisen steg på lagerfall i USA og angrep i Irak, men Statoil endte fortsatt ned 0,81 prosent. Kriseaksjen Sevan Marine steg 10 prosent. Også Norske Skog hoppet 9,36 prosent. Les hele børskommentaren.Rødt på Wall Street Det ble en relativt trist og rød dag på Wall Street onsdag, og indeksene falt etter at FED-sjef Ben Bernanke hadde holdt sin tale.Dow Jones endte til slutt ned 0,66 prosent til 12.109,67, S&P 500 falt med 0,65 prosent mens Nasdaq endte ned 0,67 prosent.- Vi begynte å trekke ned etter at Ben Bernanke var ferdig med å snakke. Markedet ventet på at Bernanke skulle si noe annerledes eller positivt, noe han ikke gjorde. Han hentydet ikke til noe som vil lede til en brå vending i økonomien, uttalte leder for aksjetrading i Williams Capital Group Stephen Carl til The Wall Street Journal.General Electric Company var blant gigantene som falt onsdag, og aksjen endte ned 1,33 prosent. Lloyds TSB Group falt 1,32 prosent. Clearwire Corporation steg imidlertid hele 10,61 prosent onsdag, mens Pilgrim's Pride Corporation endte opp 15,63 prosent.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Børsfall i AsiaSamleindeksen MSCI Asia Pacific Index er ned 0,8 prosent til 130,88 og er dermed på vei mot sitt største fall på en uke. Det er nesten dobbelt så mange aksjer som faller i forhold til de som stiger. Indeksen er ned samtlige av de siste sju ukene.I Japan er Nikkei 225 ned 0,05 prosent til 9.624,76 mens den bredere Topix faller 0,04 prosent. Hang Seng i Hong-Kong er ned 0,79 prosent. CSI 300 i Kina stiger 0,42 prosent, Shanghai-børsen styrker seg 0,24 prosent mens Taiwans Taiex er ned 0,69 prosent. Kospi i Sør-Korea faller 0,22 prosent.S&P/ASX 200 i Australia er ned 0,65 prosent, NZX 50 på New Zealand er opp 0,24 prosent mens børsen i India er opp 0,20 prosent. Strait Times i Singapore stiger 0,11 prosent.OljeprisenNå omsettes et fat Brent-olje med august-levering for 113,03 dollar, ned 1,03 prosent. Det er nøyaktig det samme nivået som da Oslo Børs stengte dørene onsdag.Netfonds Bank venter at Oslo Børs åpner ned:- Vi tror Oslo Børs åpner ned 0,59 prosent i dag, til 412 poeng. S&P500 falt 0,8 prosent etter at Europa stengte onsdag. Bernanke nedjusterte USAs vekstutsikter på gårsdagens rentemøte uten at det kom signaler om mer stimulus. Dette mener vi er godt nytt, og tror dette kan dempe spekulasjonen i råvarer og føre mer kapital inn i aksjemarkedene. Dagens viktigste hendelse, slik vi ser det, er Jobless Claims-tallene fra USA kl 14.30.Dette skjer i dag:Makrotall og nyheter:- Frankrike: PMI foreløpig juni kl 09:00- Frankrike: PMI tjenester foreløpig juni kl 09:00 - Tyskland: PMI foreløpig juni kl 09:30- Tyskland: PMI tjenester foreløpig juni kl 09:30- ØMU: PMI foreløpig juni kl 10:00- ØMU: PMI tjenester foreløpig juni kl 10:00- Irland: BNP 1. kvartal kl 12:00- USA: Jobless claims uketall kl 14:30- USA: Nyboligsalg kl 16:00

Nyheter
Børs