Rød ukestart i Asia

Bekymringer for USA etter skuffende jobbtall fredag, sender de asiatiske børsene i rødt. (Oppdatert kl. 08.12)

En investor følger aksjemarkedet - Foto: Scanpix
Børs

De asiatiske børsene faller mandag for tredje dag på rad. Årsaken er bekymringer for USA.Fredag ble nonfarm Payroll-tallene sluppet. De viste at det i forrige måned ble skapt kun 54.000 nye arbeidsplasser, mens analytikerne på forhånd forventet at det skulle bli skapt 150-160.000 arbeidsplasser.- Den amerikanske økonomien er ikke halvparten så sterk som noen mennesker tror den er. Dette er bare en bekreftelse på at uten stimuli og kraftig støtte fra amerikanske myndigheter, klarer ikke økonomien å stå på sine egne ben, sier Hans Goetti i Finaport Investment Intellegence til Bloomberg News.Samleindeksen MSCI Asia Pacific faller 0,2 prosent, med mer enn syv aksjer som faller for hver andre som stiger.I Japan endte Nikkei-indeksen ned 1,18 prosent, mens den bredere Topix-indeksen falt 1,12 prosent. I Australia endte S&P/ASX 200-indeksen ned 0,50 prosent, mens Straits Times i Singapore falt 0,53 prosent.Markedene i Kina, Hong Kong, Sør-Korea, New Zealand og Taiwan er stengt som følge av en helligdag.Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs