- Selger for å satse i Finnmark

Konsernsjef i Villa Organic Vidar Skaar sier til HegnarOnline at de selger Villa Miljølaks til SalMar for å kunne fokusere all energi på kjernevirksomheten i Finnmark.

Foto: Scanpix
Børs

- Hovedårsaken til at vi selger Villa Miljølaks er fordi vi vil fokusere på virksomheten vår i Finnmark. Villa Miljølaks ligger i Møre og Salmar har allerede produksjon av økologisk laks i område og driver en rekke konsesjoner her, og da vil det være lettere for SalMar og hente ut synergier, sier konsernsjef i Villa Organic, Vidar Skaar til HegnarOnline.Fredag ble det klart at SalMar legger 14 millioner kroner på bordet for å sikre seg Villa Organics datterselskap Villa Miljølaks.Selskapet har totalt fire konsesjoner i Møre. To av konsesjonene er for økologisk laks, en konsejon er en FOU-forskningskonsesjon og den siste konsesjonen leier de av Høyskolen i Oslo.- Villa Miljølaks har vært i en oppbyggingsfase siden 2009, og har levert negative resultater så langt, forteller Skaar.- Nå skal det slaktes endel fisk i 2011, og man nærmer seg full kapasitet, legger han til.

Nyheter
Børs