Slipper bøter etter mobiltrøbbel

Post- og teletilsynet (PT) kommer foreløpig ikke til å ilegge Telenor bøter etter den siste tidens mobiltrøbbel.

Telenor. Foto: Kristoffer Nyblin Kaspersen / SCANPIX .
Børs

Det opplyser PT-direktør Willy Jensen til NTB søndag kveld.- I vår første runde med vurderinger har vi kommet til at det ikke er riktig med økonomiske sanksjoner, men dette vil bli løpende vurdert, sier Jensen.Han mener samtidig at selskapet har straffet seg selv hardt gjennom problemene de har havnet i.- Om vi ilegger dem en bot på en million eller fem, betyr ikke noe, legger Jensen til.Kraftig kritikkI en rapport til Samferdselsdepartementet kommer Post- og teletilsynet med kraftig kritikk av Telenor. Rapporten omfatter fiberbruddene som førte til utfall i mobilnettet 23. mai i år, samt feilen som rammet rundt 3 millioner kunder 10. juni. En feil av lignende type som den siste rammet selskapet fredag 17. juni, samme dag som PT-rapporten ble overlevert departementet, er ikke omtalt i rapporten.PT-direktøren betegner det som bra at Telenor i sin rapport til dem har kommet til omtrent de samme konklusjonene om hva som må gjøres for å sikre at ikke slike feil skjer.- Jeg er sikker på at Telenor sammen med oss kan finne de beste løsningene, sier Jensen, som understreker at han er bekymret over at selv et så stort selskap som Telenor bommer på tekniske ting.

Nyheter
Børs