Sol og farmasi løfter børsen

Utviklingen på Oslo Børs er omtrent flat tirsdag formiddag. Markert oppgang i REC trekker opp, og også gårsdagens børsrakett stiger.

REC-logo og solcellepanel fra selskapet - Foto: Finansavisen
Børs

Oslo Børs er i øyeblikket opp svake 0,05 prosent til 431,44 poeng, og det er hittil omsatt verdipapirer for 1,89 milliarder kroner.Oljeprisen stiger tirsdag, men er lavere enn ved børsslutt mandag. Brent-oljen med levering i juli omsettes i øyeblikket for 114,70 dollar fatet, opp 0,19 prosent. WTI-oljen er ned 0,10 prosent til 98,91 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 115,02 dollar fatet da Oslo Børs stengte mandag.Markedsaktørene posisjonerer seg for en mulig økning i OPECs produksjonskvoter. Oljekartellet avholder møte i Wien onsdag. IEA har i flere uker advart om at stigende oljepriser risikerer å avspore verdens økonomiske gjeninnhenting, og organisasjonen sier at det er et klart behov for mer olje.Statoil er opp 0,44 prosent til 136,20 kroner. Oljeselskapet melder tirsdag at de har inngått en avtale med Scottish and Southern Energy plc. om leveranser av gass for en periode på ti år.Statoil melder også om et mindre gass-/kondensatfunn fem kilometer vest for feltet Gullfaks Sør.Opptur for solaksje Det har vært blytunge uker og dager for solselskapet REC den siste tiden. Aksjen har falt rundt 30 prosent den siste måneden, men nå mener Morgan Stanley at fallet er over . Det sender REC-aksjen opp markerte 7,11 prosent til 12,35 kroner.Meglergiganten oppgraderer aksjen fra equal weight til overweight. Kursmålet tas fra 17,0 til 15,50 kroner.Vi tror at Rec Silicon kan forsvare 90 prosent av dagens selskapsverdi og mener at markedet ikke priser inn opsjonen i Singapore, heter det blant annet i oppdateringen.Aksjestrateg Erik Roland og resten av hans team i Nordea meldte mandag at de vraket REC fra sin ukesportefølje.Tungvekterne Det er blandet stemning blant de mest omsatte aksjene tirsdag. DnB NOR stiger 0,50 prosent og Norsk Hydro løfter seg 0,36 prosent. Seadrill og Marine Harvest stiger hneholdsvis 0,27 og 0,40 prosent. Frontline er opp hele 5,99 prosent.Yara faller 0,61 prosent og Telenor er ned 0,84 prosent. Subsea 7, PGS og TGS faller henholdsvis 0,65, 0,94 og 1,10 prosent.Dagens største opptur er det IGE som står for. Aksjen stiger 33,33 prosent til 0,04 kroner.Algeta fortsetter opp Legemiddelselskapet Algeta steg mandag hele 37 prosent etter at de meddelte markedet om gjennombrudd i fase III-studien av det potensielle legemiddelet Alpharadin på pasienter med prostatakreft. Tirsdag fortsetter aksjen opp.Tirsdag morgen melder børsraketten at de foreløpige benmarkør-resultatene i Algetas fase IIa-studie med Alpharadin på brystkreftpasienter også er positive .Selskapet regner nå med å gjennomføre en fase III-studie med Alpharadin på brystkreftpasienter.Algeta stiger 3,25 prosent til 206,50 kroner. Aksjen ligger også i dag høyt på listen over de mest omsatte aksjene, og det er hittil omsatt aksjer i selskapet for 136 millioner kroner.Også legemiddelselskapet Navamedic stiger markert tirsdag. Aksjen er i øyeblikket opp 21,50 prosent til 11,30 kroner.Dumpet Sevan-aksjene Kriseaksjen Sevan Marine faller derimot videre tirsdag, og aksjen er i øyeblikket ned 5,78 prosent til 0,50 kroner.I dag ble det kjent at Sevan-gründer Jan Erik Tveteraas, som nylig trakk seg som styremedlem i kriseaktøren, likegodt også dumpet alle aksjene han satt på i selskapet - med tap. Flere andre store aktøren rømte også fra selskapet.På oversikten som ble publisert forrige uke var Tveteraas' Supernova 28. største aksjonær med 2,99 millioner aksjer. Nå er han ikke å se på listen i det hele tatt.Sevan-gründeren har tidligere oppgitt at aksjene kostet ham rundt 20 millioner kroner. Da han solgte i forrige uke fikk han trolig ikke mer enn 2,3 millioner kroner for dem.Mistenker sykdom Mattilsynet har mistanke om infeksiøs lakseanemi (ILA) i et oppdrettsanlegg tilhørende Cermaqs Mainstream Norway AS i Langfjorden i Alta kommune.- Oppdretter varslet Mattilsynet om mistanke om ILA på lokaliteten Sommarbukt på bakgrunn av moderat forøket dødelighet og kliniske funn i en merd. Mattilsynet var fredag 3. juni ute på tilsyn og prøvetakning, heter det.Cermaq-aksjen faller 0,94 prosent til 105,50 kroner.Jubel for Hagen & Co Stein Erik Hagen har all grunn til å glede seg tirsdag. Selskapet Komplett, der han sitter med 65 prosent av aksjene, presenterer gode nyheter.Selskapet melder tirsdag at de hadde en omsetning på 279 millioner kroner i mai 2011. Det er opp fra 237 millioner kroner i samme måned året før.Komplett-aksjen er opp 1,89 prosent til 54,00 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs