Aksjene de store fiskene handler i

Også i forrige uke, midt i sommerferien, var en rekke av de store fiskene aktive i markedet. Arne Blystad, Celina Midelfart, Haakon Sæter og Jens Ulltveit-Moe er blant navnene som dukker opp. Også en landslagsstjerne handler aksjer.

Trass i laber aktivitet på børsen og sommerferie - flere profilerte investorer var aktive i aksjemarkedet forrige uke, viser ferske aksjonærlister offentliggjort mandag.Kagra Gruppen AS med Jens Ulltveit-Moe i spissen, er allerede 9. største aksjonær i solselskapet REC med 0,87 prosent av aksjene. Denne uken suser også Ulltveit-Moes Umoe AS inn blant de 15 største.Umoe innehar nemlig 13. plassen på de rykende ferske aksjonærlistene, og har 5,5 millioner aksjer og 0,55 prosent av selskapet.Folketrygdfondet står denne uken oppført med 6,74 millioner flere aksjer i REC enn uken før. Fondet er tredje største aksjonær i REC med 2,67 prosent av aksjene.Folketrygdfondet ser også ut til å ha redusert sitt antall aksjer i Norske Skog i forrige uke. Fondet går fra 3. plass til 4. plass på listen og står oppført med 1,275 millioner færre aksjer i selskapet enn uken før. Folketrygdfondet har 3,24 prosent av aksjene i Norske Skog.Nevnte Umoe AS raser denne uken ut av Topp 30-listen i Atea. I forrige uke var Ulltveit-Moe & Co. 9. største aksjonær i IT-giganten med 1,22 millioner aksjer.Investor Haakon Morten Sæter og hans Silvercoin Industries AS solgte forrige uke 109.595 aksjer i Acta Holding. Sæter sitter nå på 0,82 prosent av aksjene og er fremdeles nummer 19 på Topp 30-listen.Orkla AS fortsetter å handle aksjer i BWG Homes, og i forrige uke ble ytterligere 50.000 aksjer kjøp inn. Dermed sitter Orkla på 7,28 prosent av BWG, totalt 7,15 millioner aksjer, og er med det tredje største aksjonær.WarrenWicklund brukte forrige uker til å selge aksjer i BWG, og kvittet seg med 35.000 aksjer. WarrenWicklund går dermed fra 25. plass til 26. plass på Topp 30-listen og har nå 0,70 prosent av selskapet - 689.400 aksjer.Gamst Invest AS, der landslagsstjerne og Blackburn-spiller Morten Gamst Pedersen er største aksjonær, har kjøpt ytterligere 30.000 aksjer i Itera. Gamst & Co. er nå 18. største aksjonær selskapet og sitter på 0,88 prosent.Midelfart Capital AS med Celina Midelfart som styrets leder, dukker igjen opp blant de 30 største aksjonærene i Golar LNG. Midelfart sitter på 0,15 prosent av aksjene på 30. plass, og har totalt 74.257 aksjer.Den London-baserte investoren Alexander Hansson har via sitt Scandic American Shipping LTD kjøpt ytterligere 5.000 aksjer i Spectrum. Hansson sitter nå på 4,85 prosent av selskapet, er 7. største aksjonær og kontrollerer 1,29 millioner aksjer.Skagen Vekst kjøpte i forrige uke totalt 488.326 aksjer i Hurtigruten via to separate selskaper. Skagen kontrollerer nå totalt 7,60 prosent av Hurtigruten, litt over 32 millioner aksjer. De er 3. største aksjonær.Samtidig faller Skagen Vekst fra 20. plass til 21. plass på Topp 30-listen i EMGS etter et salg av 210.000 aksjer. Skagen har nå 0,86 prosent av selskapet. Skagen har også handlet mer i Eltek, der 644.454 aksjer ble handlet inn forrige uke. Skagen er nummer 4 på aksjonærlisten har har 5,13 prosent av selskapet.Skagen Vekst faller også en plass på Topp 30-listen i Kongsberg Automotive - fra 6. til 7. - etter at man forrige uke solgte 660.000 aksjer. Skagen har nå 2,55 prosent av selskapet.Nevnte WarrenWicklund AS innehar 29. plassen på aksjonærlisten i samme selskap og solgte i forrige uke 8.132 aksjer. Man har nå 0,43 prosent av Kongsberg Automotive.Rasmussengruppen AS solgte i forrige uke 50.000 aksjer i Nordic Semiconductor og har med det 1,90 prosent av selskapet. Det holder til 13. plass på Topp 30-listen.Songa Shipping and Trading AS, med Arne Blystad i spissen, forsvinner helt ut av Topp 30-listen i Funcom. På listen som ble publisert forrige mandag hadde Blystad & Co. 192.500 aksjer på en 26. plass.