Aksjer stiger på tall, men Sevan og REC faller

Oslo Børs har hentet seg noe nn før publiseringen av amerikanse nøkkeltall, men for onsdagens store vinnere Sevan Marine og REC går det nedover. Både Telenor og Cermaq stiger på tall.

Oslo Børs har tatt seg opp etter en svak formiddag. Klokken 13:37 er hovedindeksen ned 0,2 prosent til 422,02. Omsetningen er på 1,5 milliarder kroner.Tyskland og Frankrike er enige om en ny redningspakke for det skakkjørte Hellas, men ingen detaljer om pakken er blitt kjent.Flere tunge selskaper har sluppet tall i løpet av fredagen, både her hjemme og internasjonalt.Telenor og Cermaq er blant aksjene som er i fokus torsdag, etter at begge selskaper la frem kvartalstallTelenor stiger 1,3 prosent til 87,85 kroner på sine tall . Analytiker Tore Tønseth i Argo Securities mener Telenor leverte en grei kvartalsrapport torsdag, men er samtidig skuffet over at selskapet ikke er mer offensive med sitt tilbakekjøpsprogram.- Jeg hadde håpet på tilbakekjøp på 4-5 prosent, men de legger seg på samme nivå som i 2010. Selskapet har en mer sterk nok til balanse til et mer offensivt tilbakekjøpsprogram så de som fokuserer på det vil nok bli litt skuffet, sier Tønseth til TDN Finans.Fiskematselskapet Cermaq har lagt frem tall som viser at selskapet tjente 175 millioner kroner etter skatt i andre kvartal 2011. Det var litt mindre enn det analytikerne hadde forventet.- Veldig sterke 2. kvartalsprestasjoner bygger opp under selskapet solide posisjon, skriver analytiker i First , Henning C. Steffenrud, i en oppdatering torsdag morgen.Cermaq løftes hele syv prosent til 76 kroner.Tunge internasjonale selskaper som Morgan Stanley og Nokia har lagt frem bedre tall enn ventet.Oljeprisen har falt over én dollar siden børsåpning. Brent-olje med levering i september omsettes for 117,37 dollar per fat, ned 0,7 prosent. WTI-oljen omsettes for 98,06 dollar, ned 0,4 prosent.- WTI-kontrakten ser ut til å skulle holde seg innenfor 95 til 100 dollar pr fat, sier Serene Lim, råvarestrateg i Australia & New Zealand Banking Group, til Bloomberg.Statoil faller 0,5 prosent til 135 kroner.Polarcus stiger 9,3 prosent til 6,01 kroner på nyheten om at selskapet har sikret seg en bankfasilitet på 410 millioner dollar, mens Panoro Energy er opp 6,86 prosent til 6,23 kroner på nyheten om at de har gjort en nytt funn i Gabon.Norske Skog er ned 3,5 prosent til 8,75 kroner. Konkurrenten Stora Ensos avis- og bokpapirvirksomhet leverte i tråd med forventningene, men litt under på inntektssiden.Onsdagens store børsraketter. Sevan Marine og REC faller henholdsvis 5,8 og 2,6 prosent.Senere i dag kommer det flere spennende nøkkeltall fra USA. Det dreier seg om obless claims, Philadelphia Fed og ledende indikatorer.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.