Analytiker har stor tro på disse aksjene

Analytiker Christer Roth i DnB NOR Markets avslører hvilke fire aksjer han har aller mest tro på fremover. - Det at det er en god porsjon frykt i markedet kan gjøre dette til et gunstig tidspunkt å eie aksjer på, sier Roth.

Foto: Scanpix

Analytiker Christer Roth i DnB NOR Markets sier til Finansavisen onsdag at han tror på en mer stabil og generelt oppadgående utvikling på Oslo Børs på sikt.Ser man litt mer kortsiktig på det mener Roth imidlertid at det kan være lurt å redusere risiko i påvente av avklaringer angående gjeldssituasjonen som flere land sliter med.- Det at det er en god porsjon frykt i markedet kan gjøre dette til et gunstig tidspunkt å eie aksjer på. Vårt hovedsyn er at aksjer er billige, og at vi kommer til å fortsette å se konjunkturoppsving i både amerikansk og europeisk økonomi, sier han.En av analytikerens utvalgte, og en aksje han har særdeles stor tro på, er Opera Software.- Jeg tror selskapet er i ferd med å øke inntjeningen per bruker betydelig over de neste årene og at de vil omsette for mellom 1,1 og 1,2 milliarder kroner allerede neste år, sier han.Roth har tro på følgende fire aksjer fremover:- Opera Software- Schibsted- Tele2 (notert i Sverige)- TeliaSonera (notert i Sverige)