Analytiker: Kjøp, selg og selg

Investtech og Geir Linløkken rykker tirsdag ut og anbefaler kjøp av én Oslo Børs-aksje. To andre verdipapiret bør du imidlertid nå vurdere salg av.

CEO Espen Grønstad, Asbjørn Taugbøl (forskning og analyse) og forskningssjef Geir Linløkken i Investtech. Foto: Iván Kverme/Finansavisen

I dagens rapport fra Investtech beskrives Tomra Systems som en kjøpskandidat mens Prosafe og Rocksource får salgs-anbefalinger.- Tomra Systems viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal. Positiv volumutvikling styrker aksjen og en videre oppgang innenfor kanalen indikeres. Det er kortsiktig motstand ved 49 kroner, mens det et støtte ved cirka 45 kroner. Aksjen er nøytral på innsidehandler. Svak kjøpskandidat på kort sikt og kjøpskandidat på middels lang sikt, skriver Investtech.PGS har steget nærmere sju prosent den siste måneden. Linløkken og Investtech tror imidlertid nå at det er en nedtur på vei.- Prosafe ligger i en svakt fallende trendkanal på mellomlang sikt og videre nedgang innenfor denne indikeres. Kursen ligger imidlertid nå nær den horisontale støtten ved 38 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp på kort sikt. I så tilfelle er det motstand ved 41-43 kroner. Det er ikke rapportert signifikante innsidehandler i aksjen det siste året. Svak salgskandidat både på kort- og middels lang sikt, skriver Linløkken.Tirsdagens andre salgs-anbefaling er det Rocksouce som får.- Rocksource har brutt den stigende trenden og den horisontale støtten ved cirka 2.80 kroner. Et salgssignal fra en hode-og-skuldre-formasjon er utløst og en videre svak utvikling indikeres. Ved reaksjoner opp er det nå motstand ved 2.80 kroner. Aksjen er svakt positiv på innsidehandler. Svak salgskandidat både på kort- og middels lang sikt, avslutter Linløkken.