Analytiker: Kjøp, selg og selg

Investtech og Geir Linløkken rykker mandag ut og anbefaler kjøp av én Oslo Børs-aksje. To andre verdipapiret bør du imidlertid nå vurdere salg av.

CEO Espen Grønstad, Asbjørn Taugbøl (forskning og analyse) og forskningssjef Geir Linløkken i Investtech. Foto: Iván Kverme/Finansavisen

I dagens rapport fra Investtech beskrives Intex Resources som en kjøpskandidat mens PGS og Sparebank 1 SR-Bank får salgs-anbefalinger.- Intex Resources har brutt opp gjennom taket i en fallende trendkanal og så vidt brutt halslinjen i en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon. Et kjøpssignal er utløst, men det er fortsatt motstand ved 4,50 kroner. Ved etablert brudd over 4,50, kan imidlertid aksjen fort gå en krone eller mer videre, så oppsiden er stor. Vær oppmerksom på høy risiko med en gjennomsnittlig forskjell mellom høyeste og laveste kurs på over 45 prosent på månedsbasis. Aksjen er nøytral på innsidehandler. Svak kjøpskandidat på kort og middels lang sikt, skriver Investtech.PGS har steget over seks prosent den siste måneden. Linløkken og Investtech tror imidlertid nå at det er en nedtur på vei.- Petroleum Geo-Services steg bra fredag, men ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. En videre svak utvikling innenfor kanalen indikeres. Ved oppgang er det motstand ved 86 kroner, mens det er støtte ved 71-72 kroner. Aksjen er svakt positiv på innsidehandler. Svak salgskandidat både på kort- og middels lang sikt, skriver Linløkken.Mandagens andre salgs-anbefaling er det Sparebank 1 SR Bank som får.- Sparebank 1 SR Bank ligger i en fallende trendkanal på kort til mellomlang sikt. Flere salgssignaler er utløst og en videre nedgang indikeres, men den sterke nedgangen sist uke kan gi en reaksjon opp på kort sikt. Det er i så tilfelle motstand i overkant av 52 kroner. Egenkapitalbeviset er svakt negativt på innsidehandler. Svak salgskandidat både på kort- og middels lang sikt, avslutter Linløkken.