Analytiker oppgraderer laksegigant

- Vi oppgraderer vår rating fra selg til hold, som følge av at aksjekursen har falt under vårt kursmål, sier analytiker Kolbjørn Giskeødegård i en oppdatering.

Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

I en oppdatering torsdag kunne meglerhuset Nordea Markets ved analytiker Kolbjørn Giskeødegård opplyse om at de oppgraderer deres anbefaling på Marine Harvest fra selg til hold.Årsaken til oppgraderingen av anbefaling skal ifølge analytikeren skyldes at aksjekursen på Marine Harvest falt under deres nye kursmål torsdag.Basert på markedsutsiktene for 2012 har meglerhuset også kuttet kursmål fra 3,50 kroner til 3,30 kroner.Giskeødegård gjentar at selskapets resultat i UK fortsetter å imponere, mens virksomhetene i Norge, Canada og Chile møter en rekke biologiske utfordringer.Marine Harvest steg 4,23 prosent og sluttet på 3,44 kroner fredag.