Analytiker: - REC har 53 prosent oppside

Are Grongstad i Agilis Securities har fremdeles stor tro på REC og mener tirsdagens kvartalsrapport inneholder flere positive faktorer. - Kjøp, sier han og tror på heftig oppside. Også ABG Sundal Collier nikker anerkjennende.

Tirsdag leverte solselskapet REC fra seg sin Q2-2011-rapport, og tallene fra aktøren var til dels overraskende, spesielt med tanke på nedskrivninger REC gjør.Alt i alt nedskrives det nærmere sju milliarder kroner, noe som gjorde at nettoresultatet etter andre kvartal kom inn milevis i fra det som var ventet.Les også: REC leverer sjokktall for andre kvartalTrass i dette mener analysesjef Are Grongstad hos Agilis Securities at REC-rapporten inneholdt flere positive faktorer.Grongstad, som tidligere har vært svært skeptisk til solsektoren generelt og REC spesielt, skriver i en oppdatering at nedskrivningene kan tyde på at selskapet er i ferd med å forlate Norge for godt som produksjonsland.Det er nemlig først og fremst den norske delen av selskapet som skrives ned i Q2.- Slik vi ser det er må en permanent nedstengning av den norske mer ineffektive delen av produksjonen ses på som en positiv faktor, heter det fra Grongstad.Analysesjefen nevner videre de solide resultatene fra REC Silicon samt markedsutsiktene som nå virker å være i bedring.Meglerhuset beholder følgelig sin kjøps-anbefaling på REC og også kursmål på 13,60 kroner blir stående, noe som vil si at Agilis ser en oppside for REC på omlag 53 prosent.Også analytiker Andreas Strand i ABG Sundal Collier er positivt overrasket over mye av det man finner i tirsdagens REC-rapport.- Tallene er bra. Hvis man dypdykker litt nedover så er det mye positivt. De positive momentene er en underliggende veldig sterk drift og god kontantstrøm. Dessuten kan det se ut som om markedet hadde lavere forventninger enn konsensus, sier Strand ifølge Stocklink.Han opererer med hold på REC og har kursmål på 9 kroner.REC stiger tirsdag 9,34 prosent til 9,07 kroner.Agilis er for tiden under Finanstilsynets lupe etter å ha drevet med det som karakteriseres som kritikkverdig oppførsel i forbindelse med daytrading-råd til kunder.