Analytikere: - Veldig sterke prestasjoner

Analytikerne er over seg av lovord etter at oppdrettsselskapet Cermaq la frem sterke 2. kvartalstall torsdag.

Foto: FInansavisen/First Sec.

- Veldig sterke 2. kvartalsprestasjoner bygger opp under selskapet solide posisjon, skriver analytiker i First, Henning C. Steffenrud i en fersk oppdatering torsdag morgen.Cermaq rapporterte om en sterk prestasjon i fôrselskapet EWOS, og ekstremt gode resultater i Canada, skriver Steffenrud. Og det bare dagen etter at laksegiganten Marine Harvest viste til svake prestasjoner i samme region.First Securities har en kjøpsanbefaling på aksjen med kursmål 100 kroner, og tror aksjen vil stige fra børsåpning av torsdag. Det samme tror analytiker i Nordea Markets Kolbjørn Giskeødegård.Han har også en kjøpsanbefaling på aksjen med kursmål 105 kroner.- Høyere EWOS-salg kombinert med utmerkede og vesentlig bedre resultater enn ventet fra Mainstream Canada er hovedårsaken til at selskapet leverer bedre enn ventet, skriver Giskeødegård i en oppdatering torsdag.Han betegner rapporten som sterk.