Anonym giver gav bort én million

En anonym giver skal ha lagt én million danske kroner i en hvit søppelsekk og kastet den i en av Røde Kors' kontainere.

Foto: Finansavisen

Rutinemessig åpnet de ansatte ved bruktbutikken til Røde Kors i Holbæk, drøyt 60 kilometer utenform København, søppelsekkene med klær givere har levert til deres bruktklær-kontainer. Lite skjønte de da en av de mange klesposene inneholdt én million kroner, fordelt på 10 konvolutter med 100 tusenlapper i hver, skriver dagbladet.- De ringte meg og var så fortumlet at jeg først trodde de var blitt ranet eller at noen hadde stukket av med kassa i butikken. Så skjønte jeg at de hadde funnet mye penger, forteller aktivitetsleder Birgit Dam i det lokale Røde Kors til bt.dk, melder avisen.Med pengene ble det funnet et anonymt brev, der det står at pengene er en gave til Røde Kors - spart opp gjennom 40 år. Politiet har ingen mistanker om at pengene skal stamme fra noen ulovlig handling, skriver dagbladet.Én million danske kroner tilsvarer om lag 1,04 millioner norske kroner.