Antonov får ikke grønt lys til å gå inn i Saab

Vladimir Antonov har gitt opp alt håp om å bli deleier i Saab så lenge bedriften har lån i Den europeiske investeringsbanken. Han leter etter andre løsninger i stedet.

Saab Automobil i Akalla.Foto: Scanpix

Den europeiske investeringsbank (EIB) vil aldri godkjenne Vladimir Antonov som deleier i Saab Automobile, hevder administrerende direktør Lars Holmquist i Clepa, den europeiske organisasjonen for underleverandører. Det skriver den svenske næringslivsavisa Dagens Industri.Vladimir Antonov har kjent til EIBs beslutning mot ham i noen uker, sier den russiske finansmannens svenske pressetalsmann Lars Carlström til TV 4.- Det er ikke lenger håp om å få de nødvendige godkjenningene fra EIB og den svenske regjeringen, sier pressetalsmannen.Strategien går nå ut på å overta Saabs forpliktelser overfor EIB innen noen uker. Slik kan Antonov bli deleier, forklarer Carlström.