Apple kan stige til 666 dollar?

Apple spås, i følge en lystig analyse på Bloomberg TV onsdag, å kunne stige videre til 666 dollar.

Skyskraperen på 666 Fifth Avenue. (AP Photos/Bebeto Matthews)

Det er nesten en djevelsk spådom, men skulle det slå til vil det i så fall bety at aksjen skal opp 66,6 prosent fra tirsdagens slutt.Det vil i så fall verdsette selskapet til 616 milliarder dollar, tilsvarende 3.387 milliarder kroner, som er 200 milliarder kroner mer enn verdien på det norske oljefondet.Verdens høyest verdsatt selskap på børsen i New York er Exxon Mobil, med en børsverdi på 410 milliarder dollar, tilsvarende 2.250 milliarder kroner.Det hører med til denne "analysen" og dette kursmålet at Apples første datamaskin, Apple I, i følge CNET News skal ha blitt priset til 666,66 dollar - fordi Apple-medgründer, Steve Wozniak, likte repterende tall.Forhandlere kjøpte den inn for 500 dollar, og måtte ha en fortjeneste på mellom 30 og 40 prosent, og vips kom Wozniak opp med ideen 666,66 dollar.