Apple knuste alle forventningene i 3. kvartal

Apple la frem kvartstall etter stengetid på børsene i New York. Det var så bra at aksjen steg over 5 prosent i etterhandelen. Aksjen har gått som en kule den siste uken og tirsdag steg den til ny all-time high igjen.

Foto: AP

Apple la frem regnskapstall for sitt 3. kvartal etter stengetid på børsene i New York tirsdag. Markedet svarte med å sende aksjen opp 5,4 prosent til 397,32 dollar i etterhandelen.Det verdsetter selskapet til 367,3 milliarder dollar. På et tidspunkt stakk aksjen opp i 405 dollar, og i det sekundet var selskapet verdt 374,5 milliarder dollar, tilsvarende nesten 2.100 milliarder kroner.Det betyr også at at selskapet har steget 11,5 prosent de siste 5 handelsdagene, tilsvarende en verdiøkning på 210 milliarder kroner.Verdt nesten 5 ganger Statoil Den siste månedene er aksjen opp over 27 prosent, tilsvarende mer enn 430 milliarder kroner. Til sammenligning kan det nevnes at Statoil har en børsverdi på 427 milliarder kroner.Det betyr også at verdien på Apple begynner å nærme seg Exxon Mobil, som har en verdi på knapt 409 milliarder dollar, tilsvarende 2.250 milliarder kroner. Står XOM stille og AAPL stiger 7,1 prosent til, vil oljeselskapet og tech-selskapet være like mye verdt.20 millioner iPhone Apple solgte 20,3 millioner iPhones i kvartalet, som ble avsluttet 25. juni, mens analytikerne i følge Marketwatch hadde ventet 17 millioner.Det ble også solgte 9,25 millioner iPads, mot ventet 7,9 millioner og 3,95 millioner Macer. Det siste var litt mindre enn de ventede 4 millioner.7,54 millioner iPods gikk også unna, noe som også var litt mindre enn de ventede 8,2 millioner.Knuste forventningene på bunnlinjen Apple tjente 7,3 milliarder dollar (3,24 mrd $), og 7,79 dollar pr. aksje (3,51 $) i kvartalet. Omsetningen steg hele 82 prosent, til 28,57 milliarder dollar.I følge analytikere Thomson Reuters hadde spurt var det ventet et resultat på 5,8 dollar pr aksje og en omsetning på 24,9 milliarder dollar.Og nå spekuleres det, i følge Wall Street Journal, i at Apple leter etter Steve Jobs etterfølger.Pressemeldingen Hele rapporten