Atlantic Cod Farms: - Et meget lykkelig ekteskap

Konsernsjef i Atlantic Cod Farms, Ivar Kvangardnes, tror torskeoppdretten går en spennende tid i møte når selskapet nå fusjonerer med Codfarmers.

Foto: Codfarmers
Børs

- Atlantic Cod Farms har den siste tiden tatt en rekke strukturelle grep, som salg av datterselskap og organisatoriske omorganiseringer, sier konsernsjef i selskapet, Ivar Kvangardnes til HegnarOnline.- Nå har vi sammen Codfarmers kommet frem til en strukturell løsning, som vil utløse betydelige synergier, legger Kvangardnes til.Selve transaksjonen vil skje i form av et aksjebytte, der Atlantic Cod Farms-aksjonærene som vederlag for sine aksjer vil motta aksjer i Codfarmers.- Jeg er ikke i tvil om at denne løsningen vil være den beste for aksjonærene og for de ansatte, sier Atlantic Cod Farms-sjefen.Kompetanse, kompetanse, kompetanseI tillegg til at fusjonen vil gange de sistnevnte, tror også Kvangardnes at den vil bety mye for utviklingen av torskeoppdrett.- Når man skal jobbe med en ny marin art, vil kompetanse alltid være viktig. Nå samler vi den beste kompetansen fra de to største, norske, torskeoppdretterne under samme tak, sier Kvangardnes.- Når vi samler de beste miljøene, får vi også de beste forutsetningene for å kunne lykkes med torsk, legger han til.Atlantic Cod Farms-sjefen sammenligner fusjonen med et giftemål.- Dette er et meget veloverveid og lykkelig ekteskap, sier en blid Kvangardnes.- Betydelig sug etter torskOgså prisutviklingen blir viktig fremover - og dagens prisnivå er ifølge Kvangardnes "spennende".- Vi merker at det er et betydelig sug etter torske nå som vi kan levere fersk torsk eneste hver uke, hele året gjennom, sier Kvangardnes.- I tillegg opplever både Atlantic Cod Farms og Codfarmers, et sug etter prosesserte torskeprodukter, som Sea Fraiche og Strøm.Kvangardnes forventer at markedet vil se et varig skift i torskeprisene.Skyhøye kontrakterDet baserer han blant annet på erfaringen fra sist vinter.- Selv i den perioden der fangsten av villtorsk er størst, var etterspørselen etter fersk oppdrettstorsk høy og prisene deretter. Vi opplevde skyhøye priser på fremtidskontrakter, langt over noe nivå vi har sett tidligere, avslutter Kvangardnes.

Nyheter
Næringsliv