Biotech-hopp på svak børs

Børsen snur ned, men flere biotech-aksjer stiger kraftig.

Illustrasjonsfoto: iStockphoto

Oslo Børs startet dagen med tilnærmet flat utvikling i kjølvannet av at resultatene fra stresstestene av 90 banker ble offentliggjort fredag kveld, men nå har markedet snudd ned. Klokken 10 er hovedindeksen ned 0,5 prosent til 415,50.Oljepris på 117 dollar Oljeprisen faller tilbake. Nå handles Brent september-olje for 116,35 dollar, ned 0,8 prosent, mens prisen var 117,23 dollar fatet da Oslo Børs stengte dørene fredag.Statoil faller 0,5 prosent til 133,80 kroner.Flatt i Asia mandag De asiatiske børsene var negative eller flate i morges etter at USAs president Barack Obama fredag uttalte at tiden er i ferd med å løpe fra oss når det gjelder forhandlingene om budsjettkutt og heving av gjeldstaket. Det kom imidlertid ingen løsning i løpet av helgen.Tørr brønn Det norske oljeselskap og Rocksource rapporterte i morges om tørr Breiflabb-brønn i Nordsjøen. Rocksource ramler 14,3 prosent, mens Det norske stiger 1,1 prosent.Konferanse løfter Bionor Bionor Pharma vil presentere resultatene fra sine Vacc-4x-undersøkelser på en HIV-konferanse i Roma. Selve presentasjonen vil skje tirsdag. Tidligere publiserte funn blir gjennomgått, og noen flere detaljer blir offentliggjort og diskutert, opplyser selskapet til TDN FinansAksjen stiger 15,2 prosent til 1,89 kroner.Biotec Pharmacon løftes 11,7 prosent til 8,39 kroner.Het pant Tomra stiger 1,9 prosent til 48,50 kroner i kjølvannet av resultatfremleggelsen før helgen, med påfølgende oppdateringer fra meglerhusene.Analyseshuset Investtech skriver i en rapport mandag at de anser Tomra Systems som dagens kjøp på Oslo BørsÅtte banker strøk Rapporten om helsetilstanden i de europeiske bankene viste at åtte strøk, men 24 banker er i faresonen og på kanten av stupet. 5 spanske, 2 greske og 1 bank i Østerrike strøk på Tier 1-kravet om en kjernekapitaldekning på mer enn 5 prosent.De 8 som ikke passerte testen må hente inn ytterligere 2,5 milliarder euro i egenkapital, tilsvarende knapt 20 milliarder kroner, for å komme på rett side.Dette står i sterk kontrast til Standard & Poor's egen stresstest, som ble offentliggjort i mars. Den viste, i følge Bloomberg, at europeiske banker vil trenge så mye som 250 milliarder euro, tilsvarende nesten 2.000 milliarder kroner, i ny kapital for å klare seg gjennom et ruskevær med høyere renter og en alvorlig økonomisk nedtur.Les også: Ny stresstest av bankene - den forrige var en vits. Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen