Børsen i Japan faller kraftig på nitrist dag

Det er kraftig nedgang på børsene i Asia-regionen torsdag. Frykt for gjeldssituasjonen i USA og nye regulatoriske endringer for banker i Kina sender indeksene rett ned.

En investor følger markedet i Shanghai - Foto: AP

Det er en heller nitrist dag på børene i Asia-regionen torsdag, og Japan leder an med et fall på rundt 1,50 prosent.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index er ned 1,1 prosent til 137,29 og det er det største fallet indeksen har opplevd siden 12. juli. Rundt fem aksjer faller for hver eneste som stiger.Det er i all hovedsak økt frykt for gjeldssituasjonen i USA og nye regulatoriske endringer for banker i Kina som sender indeksene i utforbakke torsdag.- Det er økt usikkerhet i markedene ettersom fristen for å heve gjeldstaket i USA nærmer seg. En nedgradering av USAs kreditt kan redusere likviditeten i pengemarkedet og bankinntjening kan bli negativt påvirket. Inntjeningen i eksportselskapene er under økende risiko med en slik volatil bakgrunn, sier forvalter Tim Schroeders i Pengana Capital til Bloomberg.Bilgiganten Toyota Motor er ned to prosent, Honda faller 2,3 prosent mens Samsung Electronics daler 1,7 prosent.Bankaksjene er imidlertid de som faller mest, ledet av kinesiske banker etter at kinesiske myndigheter har gjort det forbudt å fornye lokale finansieringsfasiliteter.China Construction Bank er ned to prosent. I Japan faller Mitsubishi UFJ Financial Group 1,6 prosent, mens gruveaktøren BHP Billiton daler 1,8 prosent etter fall i olje- og metallprisene.I Japan er Nikkei 225 ned 1,45 prosent til 9.901,35 mens den bredere Topix er ned 1,38 prosent. Hang Seng i Hong-Kong er ned 1,05 prosent mens CSI 300 i Kina faller 1,12 prosent.Shanghai-børsen er ned 0,94 prosent, Kospi i Sør-Korea er ned 0,91 prosent mens S&P/ASX i Australia daler 1,62 prosent.Strait Times i Singapore faller 0,49 prosent.Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen