Børsen stiger - REC opp trass i sjokkrapport

Oslo Børs stiger forsiktig fra start tirsdag og en av aksjene som stiger er solselskapet REC, som er kraftig opp trass i at de leverte et blodrød Q2-rapport i morgentimene. Yara tynger.

Oslo Børs stiger forsiktig fra start tirsdag og hovedindeksen er i skrivende stund opp 0,20 prosent til 412,11.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 330 millioner kroner.Blant selskapene i søkelyset tirsdag finner man REC, som la frem tall for Q2-2011 tirsdag morgen. Nettoresultatet kom inn på nesten sju milliarder i minus etter kraftige nedskrivninger.REC stiger noe trass i den dårlige Q2-rapporten. Gjødselselskapet Yara leverte også en svak rapport tirsdag og blir belønnet med fall på 3,20 prosent. Børsene i USA opplevde nok en nedtur mandag. Dow Jones endte ned 0,76 prosent mens S&P 500 falt med 0,81 prosent. USA-fallet ble etterfulgt av fall også for børsene i Asia-regionen. Nikkei 225 falt 0,85 prosent.- Hadde det ikke vært for at vi har fått to selskapsrapporter som var svakere enn ventet, kunne vi åpnet litt opp. Sånn som det ser ut nå, ser det ut til at vi skal åpne noe ned, sier en megler som TDN Finans har snakket med tirsdag.Blant aksjene som stiger mest finner man akkurat nå Repant, The Scottish Salmon Company, Eltek, EDB Business Group, Copeinca, SeaBird Explortaion og Sevan Drilling.Statoil stiger 0,45 prosent til 133,80 kroner mens Yara International er ned 2,68 prosent og REC er opp 3,07 prosent.Les mer om REC-rapporten etter Q2 her Blant aksjene som faller mest finner man akkurat nå RXT, Transeuro Energy, Blom, Badger Explorer, Pronova Biopharma, nevnte Yara og EMGS.Les mer om Q2-rapporten fra Yara herYara International, REC og Statoil er akkurat nå de mest omsatte aksjene på børsen.Oljeprisen opp igjen etter mandagsfallOljeprisen opplevde kraftig fall mandag ettermiddag og kveld og raste da rundt to prosent på kort tid, men nå har oljen gjort et aldri så lite comeback.Prisnivået i morgentimene tirsdag ligger faktisk over det man så da børsen stengte i går.Brent for levering i september omsettes for 116,35 dollar per fat, opp 0,26 inneværende døgn. Da Oslo Børs stengte sine dører mandag ble brent omsatt for 115,80 dollar per fat.WTI-oljen omsettes til 96,14 dollar per fat, opp 0,22 prosent dette døgnet. Mandagens nedgang kom som følge av at bekymring for gjeldskrisen i eurosonen ledet til dollaroppgang mot euro samt utsikter til lavere etterspørsel etter olje, skriver Wall Street Journal.(Mer under bildet)- Oppmerksomheten rettes igjen mot Europa, og folk flykter tilbake til dollar for å sikre sine investeringer, sier Phil Flynn, oljeanalytiker i PFG Best i Chicago.Man fryker nå at veksten i Europa generelt vil bli lav fremover og dette går igjen ut over prisen på olje.- Det er ingen tvil om at oljeprisene falt fordi investorer venter at den tiltagende gjeldskrisen i Europa vil kunne svekke etterspørselen etter olje, sier Tony Rosado, megler i GA Global Markets i New York.Det internasjonale energibyrået IEA ventes ikke å foreta ytterligere frigivelse av oljereserver, etter at forrige måned frigivelse ikke lyktes i å dempe prisene, samtidig som produksjonen i Midtøsten steg.Det fremgår av en spørrerunde blant oljehandlere og analytikere, skriver Bloomberg ifølge TDN Finans.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.