Børsene i New York steg, men ....

Børsene i New York steg onsdag, men det var før Moody's kom med en advarsel om at USA kan bli nedgradert fra AAA til noe rundt AA.

Fra New York Stock Exchange. Foto: AP
Børs

Børsene i New York steg blant annet på antagelser om at Kina kanskje ikke trenger å gjøre så mye mer for å dempe veksten. Investorene trakk også et lite lettelsens sukk etter at det ikke kom noen nye overraskelser rundt gjelden i Europa.Nye spekulasjoner om at USA og FED vurderer nye tiltak, hvis det ikke skulle bli fart i økonomien snart, bidro også til litt lettere stemning.Dow Jones steg 0,36 prosent til 12.491,61. Nasdaq steg 0,54 prosent til 2.796,92 mens S&P 500 steg 0,31 prosent til 1.317,72.Det ble omsatt moderate 883,5 millioner aksjer på NYSE og 1,9 milliarder aksjer på Nasdaq, og forholdet mellom aksjer som steg og falt var henholdsvis 20 til 9 og 18 til 7.Orbitz falt 10 prosent etter å ha hoppet 30 prosent tirsdag, etter at det kunngjorde en avtale med Virgin Australia tidligere i uken.LinkedIn steg 8,3 prosent og internett aksjer fikk et løft etter at J.P. Morgan uttalte seg positivt om sektoren, melder Marketwatch. Aksjen faller tilbake med 1,8 prosent i etterhandelen, til 105,97 dollar.Blant tungvekterne var Apple opp 1,2 prosent mens Microsoft steg 0,34 prosent og Google steg 0,8 prosent etter spekulasjoner om at Google+, som utfordrer Facebook, allerede har fått 10 millioner ny registrerte brukere.Men det var ikke bare enveiskjøring på børsen. Det var fortsatt investorer som flyttet fra aksjer og over i obligasjoner, og det presset obligasjoner opp 1,2 prosent og 10-års renten ned under 2,9 prosent, til 2,88 prosent.Oljeprisen steg på større fall i lagrene enn ventet og Brent steg 0,57 prosent til 118,42 dollar.Gullprisen steg 1,5 prosent (23,5 dollar) til ny rekord og sluttet dagen på 1.585,5 dollar på råvarebørsen i New York.Og etter stengetid advarte Moody's om at de har USA på overvåkning for en nedgradering fra AAA til noe rundt AA, hvis ikke det blir enighet om hevingen av gjeldstaket snart.Det bidro til å sende dollarindeksen ned igjen under 75-nivået igjen. Mot norske kroner falt dollaren til 5,52 og mot euro ned til 1,4190.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs