Børsfall i New York

Frykten slapp ikke taket på Wall Street mandag.

Illustrasjonsfoto AP Photo/Richard Drew

Wall Street fikk en svak start på uken. Dow Jones endte ned 0,8 prosent til 12.385,16, mens den bredere S&P 500-indeksen falt 0,8 prosent til 1.305,44. Teknologitunge Nasdaq ramlet 0,9 prosent til 2.765,11.Finanssektoren ledet an. Frykten for at amerikanske politikere ikke vil makte å komme til enighet om en løsning på landets gjeldstak ligger som en klam hånd over markedene. Deadline er om to uker.Investorene er også avventende til hva som vil komme ut av et planlagt toppmøte i EU rundt gjeldskrisen i regionen.News Corp. falt 4,3 prosent i kjølvannet av avlyttingsskandalen i Storbritannia. Nå er spørsmålet om selskapet må bytte ut ledelsen.LinkedIn Corp. ramlet 6,9 prosent etter at JPMorgan Chase & Co. nedgraderte aksjen.Fryktindeksen VIX (Chicago Board Options Exchange Volatility Index) steg 12 prosent til 21,93, den høyeste noteringen siden 24. juni.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.