Cruisegigant fikk børs-juling på ferske tall

Royal Caribbean Cruise Lines kommer i mål med hensyn til resultat per aksje, mens ekspertisen hadde ventet høyere inntekter. Aksjen faller på børs.

Freedom of the Seas, fra Aker Finnyards i Turku, til RCCL - Foto: AKY

Royal Caribbean Cruise Lines har lagt frem et resultat for andre kvartal 2011 på 0,47 dollar per aksje. Resultatet er før rentekostnadsjustering.Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på 0,44 dollar per aksje.Ledelsen i cruiserederiet har ifølge TDN Finans funnet en feil i i behandlingen av rentekostnader relatert til amortiseringer av enkelte finansposter og har derfor revidert dets tidligere finansielle rapporter.Kontantstrøm, driftsresultat, netto yield og netto cruisekostnader skal ikke være påvirket av revideringen. Etter justeringen landet RCCL-resultatet på 0,43 dollar.Fasit for samme periode i fjor var på 0,25 dollar. RCCL hadde selv gudiet med et resultat på 0,40-0,45 dollar.Driftsinntektene kom inn på 1.768 millioner dollar mot ventet 1.810 dollar, mens resultatet for Q2-2010 var 1.602 millioner.Driftsresultatet landet på 168 millioner dollar, mot ventet 174 millioner dollar, mens resultatet i fjor på samme tid ble 144 millioner.RCCL falt 4,14 prosent i etterhandelen i USA etter at tallene hadde blitt kjent. Aksjen dalte 2,19 prosent i ordinær handel.