USA-børsene falt noe tilbake mandag, hovedsaklig grunnet usikkerheten rundt gjeldstaket i landet. Børsene kom seg derimot noe opp etter større fall tidligere på dagen.Dow Jones falt med 0,70 prosent til 12.592,80 poeng mens S&P 500 falt med 0,56 prosent. Nasdaq endte ned 0,56 prosent.26 av 30 aksjer i Dow Jones-indeksen falt, og flyprodusenten Boeing tynget mest, med en nedgang på 1,9 prosent. I S&P 500-indeksen falt telekom- og helseaksjer mest, mens kraft- og industriaksjer steg noe.Enkelte mente at investorene kom til å kvitte seg med aksjer i panikk mandag, men stemningen i markedet forble relativt rolig trass i usikkerheten.- Det ser ut som tradere hedger sine investeringer ved å kjøpe sikre ting som gull, sølv og sveitser franc. Men de selger ikke aksjer grunnet forventninger om at gjeldstvisten vil bli løst, og de vil ikke bli tatt med buksene nede da, sier konsernsjef Matthew Tuttle i Tuttle Wealth Managment til MarketWatch.Demokratene kom med et forslag mandag som inkluderte budsjettkutt på 2.700 milliarder over ti år, og som President Barack Obama støttet.- Hvis vi kommer gjennom alle disse makrotemaene, vil markedet ta fart i en stor oppgang som kan lede til at markedet stiger til nye høyder, sier Tuttle.Apple steg 1,3 prosent og aksjen nådde 400 dollar for første gang. Samtidig falt rivalen Research in Motion 4,4 prosent etter at selskapet sa de vil kutte 2.000 stillinger.Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .Her finner du Her finner du alle ..