Da kan selv Sissener bli bekymret

Den notoriske optimisten Jan Petter Sissener har funnet noe å bekymre seg for.

Jan Petter Sissener - Foto: Finansavisen

De mye omtalte stresstestene fra EU viste fredag at 8 av 90 banker strøk .I etterkant har den franske storbanken Société Générale utført en mindre snill test. Denne viser ifølge Finansavisen at 13 av 40 banker stryker. I alt har disse bankene behov for 22 milliarder euro, eller 173 milliarder kroner.Jan Petter Sissener karakteriserer overfor avisen EUs stresstester som "realistiske nok". Han stoler på at EUs politikere vil ta de nødvendige grepene for å løse krisen.- Da kan selv jeg bli bekymret - Utgifter vil bli kuttet, skatter vil bli økt, og det kommer massive effektiviseringer som gjør at tjenestetilbudet kan fortsette omtrent som i dag. De som roper krise, glemmer ofte at verden er dynamisk, sier han.Den notoriske optimisten har imidlertid én stor bekymring: Arbeidsledigheten i Europa.- Det må bli lettere å ansette, og lettere å bli kvitt ansatte. Hvis man ikke klarer å få gjort noe med den arbeidsledigheten, da kan selv jeg bli bekymret, sier Sissener til Finansavisen.