Dette vil påvirke Oslo Børs tirsdag

Wall Street endte solid ned mandag kveld og stemningen i Asia var knallrød fra morgenen av. Nå ventes det at Oslo Børs vil snu opp og stige fra børsåpning tirsdag.

Oslo Børs. Foto: Scanpix

25 av de 27 mest omsatte aksjene på Oslo Børs falt mandag.Oljeprisen falt både i Oslo og New York og trakk hovedindeksen på Oslo Børs ned 1,5 prosent til 411,28 mandag, og er da ned 6,5 prosent så langt i år. Det ble omsatt aksjer for skarve 2,9 milliarder kroner.Statoil falt 1 prosent til 133,20 kroner. Marine Harvest falt 4,9 prosent til 3,424 kroner. IGE ble gårsdagens vinner med en oppgang fra 2 til 3 øre, men på syltynn omsetning bare 45.682 kroner. Les hele børskommentaren.Rødt på Wall Street Wall Street fikk en svak start på uken . Dow Jones endte ned 0,8 prosent til 12.385,16, mens den bredere S&P 500-indeksen falt 0,8 prosent til 1.305,44. Teknologitunge Nasdaq ramlet 0,9 prosent til 2.765,11.Finanssektoren ledet an. Frykten for at amerikanske politikere ikke vil makte å komme til enighet om en løsning på landets gjeldstak ligger som en klam hånd over markedene. Deadline er om to uker.Investorene er også avventende til hva som vil komme ut av et planlagt toppmøte i EU rundt gjeldskrisen i regionen.News Corp. falt 4,3 prosent i kjølvannet av avlyttingsskandalen i Storbritannia. Nå er spørsmålet om selskapet må bytte ut ledelsen.LinkedIn Corp. ramlet 6,9 prosent etter at JPMorgan Chase & Co. nedgraderte aksjen. Fryktindeksen VIX (Chicago Board Options Exchange Volatility Index) steg 12 prosent til 21,93, den høyeste noteringen siden 24. juni.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Børsfall i Asia Fallet fortsetter på verdens børser og tirsdag er det nok en dag med røde indekser i Asia-regionen inkludert Japan. Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index er ned 0,40 prosent og det er rundt dobbelt så mange aksjer som er ned i forhold til de som stiger.I Japan er det flere bankaksjer som trekker ned, på det som er ukens første handelsdag. Børsene i landet var stengt mandag.- Investorene fokuserer i realiteten nå på en rekke ulike faktorer. I Europa har man helt klart enorme utfordringer foran seg, mens man i USA kan takle problemene på en litt mer samlet måte. Det sagt - det er ikke mye samling blant amerikanere heller for tiden, uttaler Edward Perks hos Franklin Templeton Investments til Bloomberg TV.I Japan faller Nikkei 225-indeksen med 0,49 prosent til 9.925,47 mens den bredere Topix er ned 0,51 prosent. Hang Seng i Hong-Kong faller 0,29 prosent mens CSI 300 i Kina er ned 0,64 prosent. Shanghai-børsen faller 0,51 prosent, Taiex i Taiwan er ned 0,16 prosent mens Kospi-indeksen i Sør-Korea er opp 0,28 prosent.OljeprisenNå omsettes et fat Brent-olje med september-levering for 116,21 dollar, uendret fra i går. Det er omlag 40 cent mer enn ved børsslutt mandag. Da falt Brent for levering i september tilbake 1,2 prosent til for 115,8 dollar.Netfonds Bank tror Oslo Børs vil åpne opp:- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,59 prosent i dag, til 413,7 poeng. S&P500 steg 0,3 prosent etter at Europa stengte mandag. Sterke kvartalsrapporter fra USA har endret stemningen markedet det siste døgnet, dermed blir det etter alt å dømme en positiv start på de europeiske børsene i dag. Blant annet leverte IBM tall som var bedre enn ventet. Dagens viktigste hendelse, slik vi ser det, er Housing Starts tallene fra USA kl 14.30.Dette skjer i dag:Resultatfremleggelser:- REC: Resultat per 2. kvartal, publisering kl 07:00, presentasjon kl 08:00 i Høyres Hus, webcast.- Yara International: Resultat per 2. kvartal klokken 08:00, presentasjon klokken 09:30 i selskapets lokaler i Bygdøy alle 2. Telefonkonferanse klokken 14:00Makrotall- og nyheter:- Tyskland: ZEW-indeksen for juli kl 11:00- USA: Igangsatte boliger for juni kl 14:00Utenlandske:- Apple, Bank of America, Goldman Sachs, Johnson & Johnson, Wells Fargo, Yahoo, McMoRan Exploration, State Street