Dobbel kursmål-kutt - oppside på 46 prosent

Danske Bank og Societe General kutter fredag kursmålet på to aksjer på Oslo Børs. Samtidig snakkes det om aksje med nesten 50 prosent oppside.

En trader på gulvet på NYSE - Foto: AP

Danske Bank melder fredag at de har kuttet kursmålet på cruiseaksjen RCCL til 250 kroner. Dette etter gårsdagens resultatfremleggelse.Meglerhuset anbefaler imidlertid fremdeles kjøp av aksjen, som de tror kan ha en oppside på 46 prosent.RCCL er fredag ned 2,12 prosent til 170,80 kroner.Samtidig melder Goldman Sachs at de hever kursmålet på oljegiganten Statoil fra 182 kroner til 185 kroner. Meglerhusets kjøps-anbefaling står ved lag.Statoil faller fredag 0,52 prosent til 134 kroner og dermed ser Goldman en oppside for aksjen på rundt 38 prosent.Societe General nedjusterer kursmålet på samme aksje fra 148 kroner til 141 kroner. Her opereres det med en hold-anbefaling.