Japans nest største bilprodusent Nissan, som er deleid av franske Renault, presenterte resultatet for sitt regnskapsmessige første kvartal i dag. Reuters melder at driftsresultatet i denne perioden som strekker seg fra april til juni er på 150,4 milliarder yen, tilsvarende omlag 10,3 norske kroner, mot konsensusforventninger på 70 milliarder yen.Resultat før skatt endte på 85 milliarder yen, altså 5,9 milliarder norske kroner. Dette er et fall på 20,3 prosent fra tilsvarende periode i fjor som ikke er direkte sammenlignbart på grunn av jordskjelv- tsunami- og atomkatastrofen i Japan. Nissan uttaler at de har kommet raskt i gang igjen etter katastrofen, og at aggressiv ekspansjon i Kina har bidratt til det gode resultatet.Selskapet opprettholder tidligere guiding på driftsresultat på 460 milliarder yen og nettoresultat på 270 milliarder yen. De holder fast ved den planlagte salgsveksten på 9,9 prosent til 4,60 millioner biler.Reuters peker på at japanske bilprodusenter står overfor en betydelig valutarisiko opp mot dollar som onsdag handlet rundt 77,80 yen. Nissan opererer med et anslått snitt på 80 for regnskapsåret 2011.