Electrolux kjøper Olympic Group

Electrolux kjøper stor post i ledende hvitevareprodusent i Midtøsten og varsler bud på utestående aksjer.

Foto: Scanpix
Børs

I vinter kom meldingen om at Electrolux sitt oppkjøp av Olympic Group ble satt på vent i anledning opptøyer.Søndag melder Electrolux at de kjøper 52 prosent av Olympic Group fra Paradise Capital og varsler bud på resten av selskapet. Olympic er en ledende aktør innen hvitevarer i Midt-Østen.Budet på de resterende aksjene er på 40,60 egyptiske pund og oppkjøpet forventes å være i boks innen månedsskiftet juli-august.Etter budperioden går ut, vil Electrolux selge Olympic Group sine eierandeler i Namaa og B-Tech til Paradise Capital. Begge selskapene er notert på den egyptiske børsen. Ifølge avtalen mellom Electrolux og Paradise Capital settes summen av postene i de to selskapene til 450 millioner egyptiske pund. Det tilsvarer 470 millioner svenske kroner.Fraregnet postene i Namaa og B-Tech, priser oppkjøpet egenkapitalen i Olypmic til omlag 2,1 milliarder svenske kroner. Olympic Groups nettogjeld på 780 millioner svenske kroner inngår i kjøpet.Paradise Capital har en sjuårig managementavtale med Electrolux der Paradise Capital får 2,5 prosent av Olympic Group sin nettoomsetning.Ex Namaa og B-Tech var salgsinntektene i 2010 cirka 2,3 milliarder egyptiske pund, tilsvarende 2,5 milliarder sek. Driftsresultatet var på 265 millioner egyptiske pund, altså 280 millioner svenske kroner.Olympic Group har 7 300 ansatte og er en ledende produsent av ulike hvitevarer og varmtvannsberedere i Midt-Østen. I hjemlandet Egypt har de 30 prosent av markedsandelen. Electrolux og Olympic har samarbeidet i regionen i 30 år.

Nyheter
Næringsliv