En dag til ettertanke i New York

Gjeldssituasjonen i sør-europa var fremdeles ikke løst onsdag kveld. Det, sammen med usikkerheten rundt gjeldstaket i USA og svakere bruktboligsalg, roet ned de mest optimistiske investorene i New York.

Foto: Scanpix/AP Photo/Henny Ray Abrams

Etter de to beste børsdager med oppgang, og tirsdag som var den beste så langt i år, var det tid for ettertanke igjen onsdag.Ingen av de store utfordringene rundt gjeldssituasjonen i sør-europa er løst ennå og snsdag kveld forberedte Angela Merkel og Nikola Sarkozy seg på torsdagens krisemøte i Brüssel.Gjeldstaket i USA lå fremdeles også som en klam hånd over markedet.Salget av brukte boliger var heller ikke egnet til å løfte stemningen. Det falt med 0,8 prosent til en årstakt på 4,77 millioner i juni mens det var det ventet en økning på 1,9 prosent til en årstakt på 4,9 millioner. Sammenlignet med juni 2010 er salget ned 8,8 prosent.Dow Jones falt 0,12 prosent til 12.571,91. S&P 500 falt marginale 0,07 prosent , til 1..325,84 mens falt 0,43 prosent til 2.814,23.Forholdet mellom aksjer som steg og falt på NYSE var 17 til 14 på NYSE og 10 til 15 på Nasdaq. Omsetningen var moderat.Tech-aksjene som smalt opp tirsdag falt litt tilbake igjen onsdag.Apple falt litt tilbake fra etterhandelen tirsdag (aksjen toppet på 405 dollar før den trakk litt ned igjen) og endte på 386,9 dollar.Cisco steg 1 prosent til 22,99 dollar mens Google falt 1,2 prosent til 595,35 dollar. IBM falt 0,8 prosent, Microsoft falt 1,7 prosent.Yahoo falt hele 7,6 prosent på 2. kvartals rapporten som var i tråd med forventningene om et resultat på 18 cent pr aksje.På NYSE steg Citigroup 1,6 prosent og JPMorgan 1,4 prosent. Bank of America steg 2,9 prosent.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.