Et langt skritt tilbake for Havila

Havila Shipping har fredag lagt frem et driftsresultat for andre kvartal 2011 som er 75 prosent svakere enn på samme tid i fjor. Resultat før skatt havner i rødt.

"Havila Phoenix" - Foto: Havyard Group

Havila Shipping melder fredag at de har levert et resultat før skatt i Q2-2011 på -53 millioner kroner, ned fra et plussresultat på 123 millioner på samme tid i fjor.Driftsresultatet daler 75 prosent i forhold til Q2-2010, og kommer inn på 73 millioner - ned fra 295 millioner. Havila hadde inntekter på 291 millioner kroner, opp fra fjortårets 277 millioner.Netto finansposter kom inn på -84 millioner i andre kvartal, ned fra -120 millioner på samme tid i fjor.- Spotmarkedet for offshoreservice fartøyer har vært betydelig bedre i andre kvartal enn i første, men i perioder noe svakere enn ventet, heter det blant annet i kvartalsrapporten fra selskapet.Her er presentasjonen og rapporten fra Havila Shipping