EU: Bankene trenger 3.600 milliarder

Banker i Europa kan måtte hente inn så mye som 460 milliarder euro for å møte kravene i Basel III.

En mann vasker skiltet til den tyske banken BayernLB i München - Foto: REUTERS/Michaela Rehle (GERMANY) / SCANPIX

EU legger torsdag frem et forslag til nye og strenge regler for banksektoren. Ifølge disse kan banker med virksomhet i Europa måtte hente inn så mye som 460 milliarder euro innen 2019, skriver Financial Times.Evt. må banker redusere risikoeksponering og forvaltningskapital betydelig.Hvis vedtatt vil EU bli først ut med å sette det såkalte Basel III-regelverket.Ifølge Basel III må bankene ha såkalte risikovektede eiendeler tilsvarende 4,5 prosent av ordinær egenkapital (opp fra 2,0 prosent i Basel II) og 6,0 prosent av Tier I-kapital (opp fra 4,0 prosent i Basel II).Les mer om Basel III her. Les også: Ny stresstest av bankene - den forrige var en vits