Europeisk tørke ga skuffende resultat fra Yara

Gjødselgiganten Yara nådde ikke helt målet for resultatet i andre kvartal. Tørke i Europa gir noe dårligere tall enn ventet, men konsernsjefen er likevel fornøyd.

Adm. dir. i Yara - Jørgen Ole Haslestad - Foto: Selskapet

Selskapet endte med en omsetning på 18,6 milliarder kroner i andre kvartal i år, noe som er nærmere 3 milliarder bedre enn i samme periode i 2010.- Gjødselsesongen 2010/2011 har vært en suksess takket være Yaras kommersielle modell og har gitt en høyst konkurransedyktig kapitalavkastning, sier konsernsjef Jørgen Ole Haslestad i en kommentar til tallene.Driftsresultat ble imidlertid mer enn halvert, fra 5,9 milliarder kroner i andre kvartal i fjor til drøye 2,8 milliarder kroner i tilsvarende periode i år. Det underliggende driftsresultatet endte på litt over 3,5 milliarder kroner. Det er en økning fra fjorårets 2,7 milliarder, men fortsatt en halv milliard lavere enn analytikernes forventninger.Det merkes på Oslo Børs, hvor investorene tirsdag morgen sender gjødselprodusentens aksje ned drøye 3 prosent.Konsernsjefen i Yara forklarer tallene med mindre leveranser i april og mai på grunn av tørke i Europa.- Men kortsiktige værmessige tilbakeslag øker behovet for gjødsel i fremtiden. Den globale tilbuds- og etterspørselsbalansen for korn forventes å bli enda strammere, og det behov for ytterligere forbedring i produktiviteten i jordbruket, sier Haslestad. (©NTB)