Fortsatt avventende i Chile

Marine Harvest er fortsatt avventende til situasjonen i Chile, og gjentar konservativ plan om begrenset utsett av smolt.

Marine Harvest-sjef Alf-Helge Aarskog. Foto: Finansavisen

Konsernsjef i Marine Harvest, Alf-Helge Aarskog, mener at antall lakselus i Chile-regionen fortsatt er for høyt og gjentar selskapets konservative plan om å begrense utsett av smolt til åtte millioner.- Vi har en god organisasjon og en god ledelse i Chile. De er klare når vi ber dem sette i gang. Basert på dette valgte vi å ikke redusere vårt smoltutsett, men holder på vår konservative plan om å sette ut åtte millioner smolt i 2012, sa Aarskog, ifølge TDN Finans.Han viser til at med selskapets antall lisenser skulle dette tallet vært langt høyere, men at det begrenses av utilfredsstillende antibiotikabruk og lakselustall.