Fyker til topps på børs etter godt nytt

Oslo Børs stiger noe fra start torsdag, blant annet etter at Telenor og Cermaq har lagt frem tall for andre kvartal. Helt i toppen av vinnerlisten finner man en børsmygg som stråler etter gode nyheter.

Oslo Børs stiger fra start torsdag og hovedindeksen er i skrivende stund opp 0,40 prosent til 424,60. Så langt i år er OSEBX-indeksen ned 3,28 prosent mens man er opp 21,14 prosent det siste åretDet er så langt torsdag omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 133 millioner kroner.Telenor og Cermaq er blant aksjene i fokus torsdag, etter at begge selskaper la frem kvartalstall torsdag. Begge blir belønnet med oppgang på børsen. Det ble en relativt slapp dag på Wall Street onsdag . Dow Jones falt 0,12 prosent - S&P 500 endte ned 0,07 prosent.På børsene i Asia-regionen ble også en liten nedtur torsdag. Nikkei 225 var lenge ned, men steg imidlertid til slutt 0,04 prosent.- Det blir nok en svak oppgang i dag. Det blir nok litt avventede frem mot EU-toppmøtet som begynner klokken 13:00. Det er betryggende at vi ser fortsatt gode kvartalsrapporter, sier en megler til TDN Finans torsdag, som refererer til Telenor og Cermaq sine rapporter.Av makrotall som offentliggjøres torsdag finner man PMI-indekser i Europa, detaljhandel i Storbritannia og jobless claims, Philadelphia Fed og ledende indikatorer fra USA.Blant de aksjene som stiger mest akkurat nå finner man blant annet Polarcus, Panoro Energy, Birstep, Nordic Mining, Cermaq, SAS, Marine Harvest og Frontline.Polarcus stiger 13 prosent til 6,01 kroner på nyheten om at selskapet har sikret seg en bankfasilitet på 410 millioner dollar, mens Panoro Energy er opp 6,86 prosent til 6,23 kroner på nyheten om at de har gjort en nytt funn i Gabon.Cermaq stiger 6,33 prosent til 75,50 kroner på sine Q2-tal l, mens Telenor er opp 1,61 prosent til 87,90 kroner etter å ha lagt frem sine tall for andre kvartal 2011.Analytiker Tore Tønseth i Argo Securities mener Telenor leverte en grei kvartalsrapport torsdag, men er samtidig skuffet over at selskapet ikke er mer offensive med sitt tilbakekjøpsprogram.- Jeg hadde håpet på tilbakekjøp på 4-5 prosent, men de legger seg på samme nivå som i 2010. Selskapet har en mer sterk nok til balanse til et mer offensivt tilbakekjøpsprogram så de som fokuserer på det vil nok bli litt skuffet, sier Tønseth til TDN Finans.Blant aksjene som faller mest finner man akkurat nå blant annet Oslo Axess-selskapet North Energy, NavaMedic, Blom, Hurtigruten, NattoPharma, PSI Group og Bakkafrost.Statoil stiger 0,36 prosent til 136,20 kroner mens Yara International er ned 0,32 prosent og REC er uendret så langt.Telenor, Statoil og REC er akkurat nå de mest omsatte aksjene på børsen.Oljen stiger etter nedtur onsdagOljeprisen torsdag morgen er lite forandret i forhold til nivået da Oslo Børs stengte onsdag.Brent for levering i september omsettes for 118,38 dollar per fat, opp 0,19 prosent inneværende døgn, og det er nøyaktig 8 cents høyere enn klokken 17.30 onsdag.WTI-oljen omsettes til 98,58 dollar per fat, opp 0,18 prosent dette døgnet. Oljekontraktene ligger nå nær sitt høyeste prisnivå for den seneste uken, og svinger mellom oppgang og nedgang.- WTI-kontrakten ser ut til å skulle holde seg innenfor 95 til 100 dollar pr fat, sier Serene Lim, råvarestrateg i Australia & New Zealand Banking Group, til Bloomberg.(Mer under bildet)Reduserte amerikanske oljelagre motvirker effekten av tegn til svekket produksjonsvekst i Kina, skriver Bloomberg. Onsdag sluttet kontraktene høyere, som følge av et uventet stort fall i den ukentlige statistikken for råoljelagrene.- Tallet var overraskende for alle, sier Mark Waggoner, sjef for meglerforetaket Excel Futures, til Wall Street Journal.Tall onsdag viste at oljelagrene falt med 3,7 millioner fat i uken som gikk. Torbjørn Kjus i DnB Nor Markets hadde ventet et fall på 3,6 millioner fat og han beskriver dette fallet som et bullish signal for oljeprisen.Bensinlagrene steg med 0,8 millioner fat, mens Kjus hadde ventet en økning på 0,9 millioner fat.Destillatlagrene steg med 3,4 millioner fat, mens Kjus ventet en økning på 2,1 millioner fat.- Disse signalene er en slags blandet drops, sier Jason Schenker, sjef for Prestige Economics i Austin, til Wall Street Journal.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 28,25 prosent i HRG (Hurtigruten).Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.