Goldman Sachs langt unna å innfri

Storbanken Goldman Sachs økte inntjeningen med nesten 80 prosent, men leverte likevel langt under forventning i 2. kvartal. Aksjen straffes.

Lloyd Blankfein, CEO i Goldman Sachs - Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Goldman Sachs melder om et nettoresultat på 1,09 milliarder dollar, eller 1,85 dollar per aksje, i 2. kvartal 2011. Dette er opp fra 613 millioner dollar, eller 0,78 dollar per aksje i samme periode i fjor.Totale netto inntekter kom inn på 7,28 milliarder dollar, ned 18 prosent fra 8,84 milliarder dollar i 2. kvartal 2010. Her var det i følge Bloomberg ventet 8,2 milliarder dollar.Konsensus for inntjeningen lå på 2,35 dollar per aksje, viser en oversikt fra FactSet ifølge Marketwatch.Markedet liker ikke det de ser, og sender Goldman Sachs ned over 3,0 prosent i førhandelen på Wall Street.Rapporten og tallene finner du her.