Håver inn milliarder fra Private equity

Private equity-bransen forvalter 61 milliarder kroner og bruker aksjer som lokkemddel. Det gir bedriftsledere milliondryss ved checkpoint.

Leo A. Grünfeld i Menon (fra venstre), Knut T.Traaseth i Norsk Venture og styreleder Kathryn M. Baker - Foto: Scanpix

Private equity-sektoren, også kalt buyout-bransjen, er i ferd med å komme på fote igjen.Bare siden mars har lavpriskjeden Nille, treningskjeden Elixia og legemiddelselskapet Nycomed endret eierstruktur etter flere år med kraftig vekst.Det har gitt selskapenes ledere pengedryss for mangfoldige millioner, skriver Finansavisen lørdag.Norsk venturkapitalforening ved leder Knut T. Traaseth kan fortelle at antallet transaksjoner innen buyout-segmentet er i ferd med å eksplodere.- Det er stor optimisme der ute. Antall nyinvesteringer og salg har vært relativt lavt etter 2008, men nå får vi signaler om at mange transaksjoner er på trappene, sier han til FA.Les hele saken i lørdagens utgave av Finansavisen.