Hansson større enn Fredriksen

Målt i børsverdi, seiler Herbjørn Hansson forbi John Fredriksen som verdens største tankreder.

Herbjørn Hansson - Foto: Scanpix
Børs

- Det er litt artig, men det viktigste er å betjene aksjonærene på best mulig måte, sier Herbjørn Hansson, adm. direktør i Nordic American Tanker Shipping (NAT) til Finansavisens spørsmål på hvordan det er å være sjef for verdens største tankrederi.Målt i børsverdi er Nordic American Tanker større enn Frontline. Trenden er svært tydelig. Mens Frontline i går var ned 51 prosent siden jul, har Herbjørn Hanssons selskap seilt gjennom en av historiens verste tankmarkeder med en nedgang på bare 15 prosent.- Nordic American Tanker Shipping er i en helt enestående situasjon blant de noterte selskapene. De har en sterk balanse og premium-prising, sier shippinganalytiker Rikard Vabo i Fearnley Fonds til Finansavisen. Han forklarer at selskapet ikke har gjeld og således kan gå i pluss med lavere rater.

Nyheter
Næringsliv