Hegnar: - Farlig cruise

- Kursen har altså falt og falt, mens analytikerne har gjentatt sine kjøpsanbefalinger. Om og om igjen, hver eneste uke i hele år (som i fjor), skriver redaktør Trygve Hegnar om RCCL i lørdagens leder i Finansavisen.

Redaktør Trygve Hegnar - Foto: Scanpix

I løpet av de siste 12 månedene har 9 av 10 analytikere anbefalt RCCL-aksjen. Etter denne ukes kraftige fall er aksjen opp null prosent. Finansavisens redaktør Trygve Hegnar tar opp kursfallet i RCCL på lederplass i Finansavisen lørdag.RCCL leverte både på topplinje, driftsresultat og fortjeneste pr. aksje i annet kvartal.- Nesten litt for forutsigbart, og aksjen stupte, skriver redaktøren.Hegnar skriver at historiske kurser ser ut til å være mer villedende enn veiledende, og er skeptisk når "alle" er enige.- Likevel blir det noe galt når «alle» anbefaler en aksje. Som oftest er det for sent. Det ser vi også i de porteføljene vi har på en annen plass her i avisen hver lørdag. Aksjene som er mest anbefalt, gjør det ikke bra, skriver han.- Når nye analytikere og forvaltere plasserer RCCL i porteføljene - det vil de gjøre mange ganger hver uke her i avisen - så hjelper det ikke at aksjen ser historisk billig ut, eller er lavt priset i forhold til bokførte verdier. Markedet har sett så mange anbefalinger, at når selskapet «bare» leverer som lovet, så er det ikke nok, konkluderer han.Les hele redaktørens leder i dagens utgave av Finansavisen