Her er vinneraksjene på en rød Oslo Børs

Oslo Børs faller noe fra start torsdag, men den store panikken er det ikke så langt. Her er aksjene stiger trass i all usikkerheten som råder - og de som faller mest av alle.

Oslo Børs faller noe fra start torsdag og hovedindeksen er i skrivende stund ned 0,53 prosent til 418,87. Så langt i år er OSEBX-indeksen ned 4,79 prosent mens man er opp 14,76 prosent det siste åretDet er så langt torsdag omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 100 millioner kroner.Statoil, RCCL og PGS er blant aksjene i fokus torsdag, etter at alle har lagt frem ferske tall for andre kvartal. Spesielt førstnevntes rapport imponerte. Wall Street opplevde onsdag sin verste dag på to måneder . Dow Jones falt 1,59 prosent - S&P 500 endte ned 2,03 prosent.På børsene i Asia-regionen ble også en nedtur torsdag. Nikkei 225 falt med 1,45 prosent.- Jeg håper Statoil kan dempe nedgangen i dag, den burde det i hvertfall. Tallene var bra. Terminene er dog svake og det kan ødelegge for oss i dag. Jeg er spent på hvordan PGS-aksjen reagerer etter tallene ettersom aksjen har gått mye i før rapporten, sier en megler til TDN Finans torsdag.Blant aksjene som faller mest finner man akkurat nå blant annet Oceanteam Shipping, Morpol, Oslo Axess-aktøren Bader Explorer, RCCL, RXT, Norske Skog, EMGS, og Polarcus.Cruiseaksjen RCCL er ned 3,88 prosent til 185,60 kroner etter at selskapet kom med sine Q2-tall. Det var ventet et driftsresultat for selskapet på 1.810 millioner dollar, mens RCCL kun greide å levere 1.768. Aksjen falt over 4 prosent på børsen i USA etter at tallene kom.Statoil faller 0,44 prosent til 133,60 kroner mens Yara International er ned 0,88 prosent og REC er ned 1,25 så langt. Oljegiganten Statoil faller altså trass i solide resultater i andre kvartal. Selskapet la fram et resultat etter skatt på 27,1 milliarder kroner i 2. kvartal 2011, mot 3,1 milliarder kroner i samme periode året før.Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på 19,3 milliarder kroner. Driftsresultatet ble 61.028 millioner kroner, mot 26.615 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 54.241 millioner kroner.Blant de aksjene som stiger akkurat nå finner man blant annet Green Reefers, Hexagon Composites, Noreco, Transeuro Energy, Thinfilm Electronics og Sevan Marine.Sistnevnte er opp 3,92 prosent til 0,53 kroner på nyheten om at dere nye obligasjonslån nå er i havn. Selskapet vil dermed være sikret arbeidskapital til september.Statoil, Yara og Norsk Hydro er akkurat nå de mest omsatte aksjene på børsen.Oljen stiger etter nedtur onsdagOljeprisen stiger noe torsdag morgen, men er nå lavere enn da Oslo Børs stengte onsdag ettermiddag.Brent for levering i september omsettes nå til 117,70 dollar, opp 0,23 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 0,15 prosent til 97,25 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs onsdag kostet brentoljen rundt 117,94 dollar fatet. Pessimisme rundt det uløste arbeidet for å få hevet USAs gjeldstak er i hovedsak det som tynger oljen.Oljemarkedet blir i tillegg trukket ned av svakere økonomiske data enn ventet, og vekst i amerikanske oljelagre, skriver Marketwatch.(Mer under bildet)- USAs gjeldsproblemer veier tungt på tilliten. Den politiske situasjonen overskygger virkelig fundamentale forhold. Den smitter over på stemningen, og jo lengre dette varer, desto verre blir det med tilliten, sier Peter Esho, sjef for markedsanalyse i City Index.Ferske tall viste onsdag at amerikanske råoljelagre steg i forrige uke med 2,3 millioner fat til 354 millioner fat, mens det ifølge Bloomberg var ventet en reduksjon på 2 millioner fat.Samtidig ble det rapportert et uventet fall i etterspørselen etter varige goder i juni.- Det er vedvarende bekymring for utviklingen i etterspørselen i USA. Legg dette sammen med lagertallene og det vil trekke olje nedover, sier Ben Westmore, energiøkonom i National Australia Bank i Melbourne, til Bloomberg.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.