Hvor ble det av utbyttet?

Hovedaksjonær i Marine Harvest, John Fredriksen, kan se langt etter utbytte. Fiskeanalytiker Kolbjørn Giskeødegårds ferske oppdatering bærer tittelen "Ingen melding om utbytte - svakt resultat i Canada og Chile".

John Fredriksen, som gjennom sitt investeringsselskap Geveran Trading, sitter på 23,31 prosent av aksjebeholdningen i Marine Harvest må trolig se langt etter utbytte i 2. halvår 2011.- La det ikke være noe tvil, det blir tøffe tider de neste tolv månedene, sa selskapets konsernsjef Alf-Helge Aarskog ifølge TDN Finans. Han viste til at økningen i tilbudet hadde ført til det kraftige prisfallet de seneste ukene.2. kvartalstallene var på forhånd kjent, og de kom inn omtrent på linje med guiding. Det som imidlertid ikke var kjent var at selskapet avventer markedssituasjonen med tanke på noe eventuelt utbytte.Analytiker i Nordea Markets Kolbjørn Giskeødegård skriver "manglende utbytte - svakt resultat i Canada og Chile" i en fersk oppdatering onsdag. Ifølge nyhetsbyrået mener en anonym analytiker at det er den største negative overraskelsen i dag.I tillegg til at de kommende 12 månedene blir tøffe, kommuniserte selskapet at de vurderer å redusere planlagt produksjon noe.Marine Harvest faller 7,11 prosent til 3,31 kroner onsdag formiddag.