IMF: Dollarens status kan svekkes

Dollarens status som verdens reservevaluta kan svekkes om ikke Kongressen løser konflikten om sparepakker og hever USAs gjeldstak, sier IMF-sjefen Christine Lagarde.

Christine Lagarde - Foto: Ap/Scanpix
Børs
- Et slik utfall ville trolig føre til en svekkelse av dollaren i forhold til andre valutaer og til tvil om dollaren stadig vil være verdens reservevaluta, sa Lagarde i et intervju med TV-kanalen PBS torsdag.Lagarde kom med sin kommentar mens demokrater og republikanere fortsetter dragkampen om to rivaliserende sparepakker og en heving av gjeldstaket.Lagarde oppfordret begge parter til å legge politisk krangel til side for USAs og hele verdens skyld.- Det er mye bekymring der ute. Den globale økonomien er svært avhengig av den amerikanske økonomien fordi USA er en stormakt i mange henseender, sa hun. (©NTB)