Inntektene skuffer noe for Chevron

Oljeselskapet Chevron har fredag lagt frem et resultat etter andre kvartal 2011 eksklusive spesielle poster på 3,94 dollar per aksje. Det var bedre enn ventet, men inntektene skuffer likeve noe.

Oljeselskapet Chevron har fredag lagt frem et resultat etter andre kvartal 2011 eksklusive spesielle poster på 3,94 dollar per aksje. Ifølge Thomson Financia var det ventet et resultat på 3,56 dollar.Fasit for samme periode i fjor var på 2,70 dollar per aksje.Nettoresultatet kom inn på 7,70 milliarder dollar, inklusive engangskostnader på 183 millioner dollar. I Q2-2010 var resultatet 5,40 milliarder dollar inklusive engangskostnader på 108 millioner dollar.Chevrons inntekter kom inn på 67 milliarder dollar mot ventet 72 milliarder dollar. Fasit for tilsvarende periode i fjor var på 51 milliarder.Oljeproduksjonen var på 2,69 millioner fat oljeekvivalenter per dag i andre kvartal mot 2,75 millioner fat pr dag samme kvartal året før.Cheveron har steget rundt 15 prosent på børsen i USA så langt i år. Aksjen faller 0,32 prosent i før-handelen fredag i etterkant av tallene.