Investorene på Oslo Børs ble skremt

Oslo Børs lå an til å stige 1 prosent før en kraftig eksplosjon rammet regjeringskvartalet i Oslo.

Foto: Scanpix

Den nye redningspakken for Hellas, på 159 milliarder euro, bidro til en god stemning på børsene i Europa fredag, med en oppgang på 0,4 til 0,5 prosent og Bloomberg 500 opp 0,45 prosent.Hovedindeksen på Oslo Børs lå an til å stige med rundt 1 prosent, men etter en kraftig eksplosjon i regjeringskvartalet, som ser ut som en terrorhandling, smalt Oslo Børs ned i rødt.Da børsen stengte var hovedindeksen opp igjen 0,19 prosent til 427,17. Det ble omsatt aksjer for 4,4 milliarder kroner.11 av de 27 aksjene i OBX-indeksen falt og Fred.Olsen Energy falt mest med 1,9 prosent. Sevan Marine og Marine Harvest ble vinnerene blant de største og mest likvide aksjene, med en oppgang på henholdsvis 6,1 og 4,2 prosent.Oljeprisen lå i overkant av 118 dollar fatet, opp 0,7 prosent fra torsdagens slutt.Statoil falt 0,15 prosent til 136,3 kroner.Repant ble en av dagens vinnere, med en oppgang på 24,9 prosent til 2,81 kroner. Det ble innført børspause i aksjen like etter kl. 15 for å undersøke oppgangen, som da var på 40 prosent. Handelen ble gjenopptatt etter ca. 15 minutter.IGE steg 50 prosent, fra 2 til 3 øre, og ble med det dagens vinner.Dagens taper ble Byggma, med et fall på 17,75 prosent til 32,9 kroner.REC roet seg På to uker har investor og milliardær Jens Ulltveit-Moe kjøpt REC-aksjer for 100 millioner kroner . Han sitter nå på to prosent av selskapet, noe som gjør ham til den største private aksjonæren i REC, skriver DN.REC steg 0,6 prosent til 11,04 kroner til tross for at Ulltveit-Moes rolle som bjellesau tidligere har sendt investorer utenfor stupet.Morpol har solgt selskapets spanske virksomhet, Culmarex, til kanadiske Cooke Aquaculture for 380 millioner kroner. Aksjen steg 3,5 prosent til 20,60 kronerAnalytiker Bent Rølland i Fondsfinans mener det er positivt at Morpol selger unna Culmarex.Etter at børsen stengte kom det melding om at Telenor har økt eksponeringen i Vimpelcom med opptil 40 millioner aksjer.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen