Investorene puster ut etter stresstest

Investorene kan stresse ned etter offentliggjøring av europeisk stresstest. Bionor stiger 15 prosent på melding. (Oppdatert 09:20)

Foto: Finansavisen/Magnus Rørvik Skjølberg

Oslo Børs har startet dagen tilnærmet flatt i kjølvannet av at resultatene fra stresstestene av 90 banker ble offentliggjort fredag kveld, etter stengtetid. Etter 20 minutters handel er hovedindeksen ned 0,2 prosent til 416,87.Åtte banker strøk Rapporten om helsetilstanden i de europeiske bankene viste at åtte strøk, men 24 banker er i faresonen og på kanten av stupet. 5 spanske, 2 greske og 1 bank i Østerrike strøk på Tier 1-kravet om en kjernekapitaldekning på mer enn 5 prosent.De 8 som ikke passerte testen må hente inn ytterligere 2,5 milliarder euro i egenkapital, tilsvarende knapt 20 milliarder kroner, for å komme på rett side.Flatt i Asia mandag De asiatiske børsene var negative eller flate i morges etter at USAs president Barack Obama fredag uttalte at tiden er i ferd med å løpe fra oss når det gjelder forhandlingene om budsjettkutt og heving av gjeldstaket. Det kom imidlertid ingen løsning i løpet av helgen.Oljepris på 117 dollar Oljeprisen faller tilbake. Nå handles Brent september-olje for 116,69 dollar, ned 0,5 prosent, mens prisen var 117,23 dollar fatet da Oslo Børs stengte dørene fredag.Statoil faller 0,1 prosent til 134,40 kroner.Tørr brønn Det norske oljeselskap og Rocksource rapporterte i morges om tørr Breiflabb-brønn i Nordsjøen. Rocksource ramler 14 prosent, mens Det norske stiger 1,8 prosent.Konferanse løfter Bionor Bionor Pharma vil presentere resultatene fra sine Vacc-4x-undersøkelser på en HIV-konferanse i Roma. Aksjen stiger 14,6 prosent til 1,80 kroner.Het pant Tomra stiger 2,3 prosent i kjølvannet av resultatfremleggelsen før helgen, med påfølgende oppdateringer fra meglerhusene.Analyseshuset Investtech skriver i en rapport mandag at de anser Tomra Systems som dagens kjøp på Oslo BørsSlik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen