Kan avgjøre hvilken vei børsen går

- Dagens tall kan avgjøre hvilken retning markedet tar i sommer, sier sjefanalytiker Erik Bruce. Dette kan du forvente deg av dagens økonomiske nyheter fra USA.

Foto: iStockphoto
Børs

I dagens rapport fra Nordea ber sjefanalytiker Erik Bruce leserne følge nøye med på dagens arbeidsmarkedstall fra USA.- Aksjer, lange renter og oljeprisen trakk opp i USA handel i går på sterke arbeidsmarkedstall som lover godt for dagens juni non farm payrolls (månedlige sysselsettingstall). Dagens arbeidsmarkedstall kan avgjøre hvilken retning markedet tar i sommer, sier Bruce.- Etter den skuffende svak mairapport og svake øvrige indikatorer for arbeidsmarkedet var markedet forberedt på nok en svak rapport, men noe bedre enn sist. Konsensus anslaget var 100.000 flere sysselsatt mot 54.000 sist. Vi var mer pessimistiske med 50.000 også denne måneden, sier Bruce.- Men de siste dagene har en bra delindeks for sysselsetting i ISM for tjenestesektoren og gårsdagens overraskende bra ADP-rapport skapt tvil. ADP rapporten viste vekst i sysselsettingen i privat sektor på 157.000 mot ventet 70.000 og 38.000 sist, sier Bruce.- Det skjøv nok opp forventningene til dagens tall en del og skulle vi ende på 100.000 vil markedet kunne bli skuffet. 150.000 eller mer bør være positivt. Det vil styrke troen på at vi er i en "soft patch" og at den nærmer seg slutten, avslutter Bruce.Tallene slippes klokken 14.30 norsk tid.

Nyheter
Børs